Plavo žuti, žuto plavi….otišli za Berlin

Plavo žuti, žuto plavi, nek se pjeva nek se slavi……

Troje sportista iz Zavoda Drin predstavljaće Bosnu i Hercegovinu, zajedno sa još nekolicinom sportista iz drugih ustanova i organizacija, na Ljetnim olimpijskim igrama koje će se održati u Berlinu u periodu od 17-26 juna.

Prije početka igara učestvovaće na  Host town programu u periodu od 12 -15 juna. U olimpijskom Timu Specijalne olimpijade BiH su, kako smo već spomenuli, sportisti našeg Zavoda i trener Asim Topalović.

Ovog jutra predivne boje na beogradskom aerodromu.  Predstavnici Bosne i Hercegovine sinoć su iz Tuzle autobusom krenuli za Beograd, uljepšali aerodrom plavo žutim bojama i poletjeli na svoje odredište.

Specijalna olimpijada pruža izvanredne prilike osobama s intelektualnim teškoćama da se natječu na najvišoj razini i ostvare svoje snove. Naši sportisti i sportistkinje, članovi KSS Drin, takmiče se u plivanju, atletici i nogometu. Kada pomislimo na njih, pomislimo na njihovu strast, predanost i hrabrost te mogu biti primjer i inspiracije mnogima.
Prisutnost na Olimpijskim igrama u Berlinu je veoma važna, privući će pažnju medija i
gledalaca diljem svijeta, a očekuje se da će preko 3 milijarde ljudi pratiti ovaj najveći sportski događaj za osobe sa poteškoćama u razvoju.