Regionalna konferencija o mentalnom zdravlju “It`s all about You”

Ministarstvo civilnih poslova Bosne i Hercegovine, Federalno ministarstvo zdravstva, Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske i Ambasada Švicarske, u partnerstvu sa Zdravstvenom mrežom jugoistočne Evrope, organizatori su  Regionalne konferencije o mentalnom zdravlju “It`s all about You”.

Konferencija se održava u sarajevskom hotelu Hills, od 09. do 11. maja, sa ciljem predstavljanja dostignuća reforme u oblasti mentalnog zdravlja u našoj zemlji.

Tokom trodnevne konferencije zdravstveni profesionalci iz Bosne i Hercegovine će učesnicima predstaviti tekuće i buduće aktivnosti u mentalnom zdravlju, a predstavnici iz Albanije, Bugarske, Izraela, Moldavije, Sjeverne Makedonije, Crne Gore, Rumunije i Srbije prezentovati će najbolje prakse svojih zemalja.

Učesnici i na ovoj konferenciji su uposlenici Zavoda Drin, Rasma Klisura, Amra Hibović, Mirza Traljo i Edin Pašić, za što su im dodijeljenji i certifikati.

Regionalnu konferenciju o mentalnom zdravlju organizuje Institut za populaciju i razvoj u okviru Projekta mentalnog zdravlja u Bosni i Hercegovini, koji IPD implementira od 2010. godine u partnerstvu sa Federalnim ministarstvom zdravstva i Ministarstvom zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske, uz finansijsku podršku Vlade Švicarske. IPD je vodeća neprofitna organizacija u Bosni i Hercegovini, koja brine o zdravlju građana i promoviše zdrave stilova života kroz inovativna, sistemska i održiva rješenja.