Ministar Drljača u posjeti Zavodu Drin

Federalni ministar rada i socijalne politike, Vesko Drljača i Miroslav Jurešić, pomoćnik ministra, posjetili su Zavod Drin. Ministar Drljača, ovom prilikom, istakao je veliku potrebu za posjetom ovoj značajnoj ustanovi, naročito zbog problema, izazvanih enormnim poskupljenjem životnih namirnica, sa kojima se susreću Zavodi, ali i kompletna država i šire. 

Direktor Ramić  naglasio  je značaj ove posjete, upravo zbog situacije koja je zahvatila cijelo društvo, a naročito teško pala ustanovama poput naše, obzirom da zbog poskupljenja svakodnevno imamo problem sa dostavljačima jer ne isporučuju hranu i odustajanje od ranije dogovorene saradnje. 

Upoznat sa situacijom, ministar je naveo da je svrha posjete upravo ta da se, zajedno, pristupi rješavanju problema, kako bi se premostio ovaj težak period za sve nas. Direktor Zavoda, Adis Ramić, naglasio je da očekuje intenzivniji pristup rješavanja ovog problema od strane ministarstva i ostalih relevantnih subjekata, jer je Zavod limitiran Zakonom o javnim nabavkama, te uveo goste u probleme sa novim ponudama i tenderima. 

Također na sastanku su direktor Ramić i njegovi bliži saradnici upoznali ministra i pomoćnika ministra sa projektima koji su realizovani, ali i sa onim čijoj će se realizaciji pristupiti u narednom periodu. Posebna pažnja se posvetila kapitalnom projektu Urlenike, čija prva faza počinje polovinom tekuće godine, te načinu  racionalne i realne sprovedbe dijela ovog projekta u okviru raspoloživih sredstava. Ovom prilikom gosti su obišli i neka od odjeljenja i zavodsku kuhinju. Vođen onim što je vidio, ministar Drljača pohvalio je dosadašnje, nadasve, domaćinsko, korektno,  vođenje firme, obzirom da vanredno stanje sa cijenama hrane i svakodnevnih potrepština uveliko traje, ali i drugi tekući problemi sa kojima se Zavod susreće. Također, pohvaljen je stručni rad i aktivnosti sa korisnicima, koje su bile limitirane za vrijeme korone. 

Zahvaljujemo se federalnom ministru za rad i socijalnu politiku, gospodinu Vesku Drljači, i njegovim saradnicima na njihovoj posjeti i razumjevanju problema sa kojima se Zavod susreće, te se nadamo da će zaista iznaći rješenje da se ti problemi što bezbolnije premoste.