LJETO U ZAVODU

Život u Zavodu Drin zbog korona virusa, mjera koje su se provodile u vrijeme lockdowna i poslije, značajno je promjenio svoju svakodnevnicu, a posebno kad je riječ o vanzavodskim aktivnostima. Nedostaje more, nedostaju druženja  i zabave sa osobama iz drugih zavoda, udruženja, domova…

I ove godine naši korisnici su ostali uskraćeni za odlazak na more, koji praktikujemo svake godine, ali zato smo se potrudili i dali sve od sebe da ljeto u Zavodu učinimo zanimljivijim, poštujući i dalje odgovarajuće mjere zaštite korisnika i uposlenika. Organizovane su, a i dalje se organizuju, razne aktivnosti, za korisnike, kako bi što više uživali. Podijeljeni u grupe, a prema njihovim afinitetima,  u pratnji svojih voditelja- stručnih radnika odlaze na izlete u okolici Fojnice, na poznata izletišta ( slapovi Kozice i dr.), odlaze na bazene. S jedne strane roštilj, vježbe i šetnje u prirodi, s druge strane kupanje, sunčanje i igre u bazenu. Međutim, imamo i one koji više vole voziti se i obilaziti neke bosanskohercegovačke gradove, pa su tako u manjim grupama odlazili u Konjic, Livno, a trenutno su pripreme za Bihać i još poneki grad.

Za korisnike koji nisu u mogućnosti da učestvuju u spomenutim aktivnostima, jer iz nekih razloga ne mogu napustiti Zavod, u parku Zavoda, naša draga Dinka, sa svojom ritmičkom sekcijom organizuje priredbe, pjesme i plesa nikada ne nedostaje.

Sve ove aktivnosti, gledajući sa strane možda ne izgledaju kao nešto veliko, ali kada po dolasku u Zavod čujete njihove komentare, kada u sobama čujete njihove utiske kako im je bilo, onda shvatite koliko sve to vrijedi, jer njihova sreća i zadovoljstvo svakako je jedan od naših najvažnijih ciljeva.