Posjeta kompaniji ALMA RAS

Bosanskohercegovačka kompanija „ Alma Ras“ iz Olova, za koju slobodno možemo reći da je jedna od najpoznatijih kompanija, kako u BiH, tako i u širem okruženju, sa preko 1200 uposlenika, jako širokom distributivnom mrežom kroz svoje maloprodaje i veleprodaje, dugogodišnji je prijatelj korisnika Zavoda Drin. 

Naime, vlasnica „ Alma Ras“ kompanije, gospođa Almasa Memagić i njen sin Rasim Memagić, već godinama kroz proizvode iz svoje djelatnosti, ali i na drugi način, daje značajnu podršku Zavodu Drin. Menadžment ove bosanskohercegovačke kompanije ranije je dolazio u posjetu našoj ustanovi, vezao se za naše korisnike i na svaku našu molbu reakcija je bila više nego prijateljska. Svakako ne smijemo zaboraviti Elvedinu Avdibašić, asistenticu izvršnog direktora, koja na svaki način nastoji da se unaprijedi veza između ove dvije kuće.

Elvedina Avdibašić, inače asistent izvršnog direktora kompanije “Alma Ras”, prilikom nedavne posjete,  istakla je kako se divi naporima naših uposlenika na rehabilitaciji korisnika, a posebno kroz radnu okupaciju. Nakon posjete gospođice Avdibašić,  dogovorili smo uzvratnu posjetu ovoj kompaniji. 

U petak, 24.januara 2020. godine, direktor Zavoda Drin, Adis Ramić boravio je u prijateljskoj posjeti kod gospođe Almase Memagić, želeći ,prije svega, izraziti veliku zahvalnost za sve što čine svih ovih godina, a učinili su dosta toga.

Razgovaralo se i o trenutnim projektima naše ustanove, ali i o želji da našu saradnju unaprijedimo zajedničkim projektom, na čijim se pripremama radi već izvjesno vrijeme, a čemu se iznimno radujemo.

Također i ovaj put, naša gospođa Almasa potvrdila je da će nastojati dati svaku moguću podršku iz kruga djelatnosti kojom se bave.

I na kraju, najveće, istinsko, od srca hvala, velikom čovjeku, gospođi Almasi Memagić, izvršnom direktoru Rasimu Memagiću i predivnoj Elvedini Avdipašić koji nas nikada ne zaboravljaju i želimo im uspjeh u svim njihovim budućim projektima.