„CRVEN POJAS, SIJEDA BRADA ETO NAMA DJEDA MRAZA I TETE MRAZICE“

Sa mnoštvom poklona, ogrnuti plaštom ljubavi i nježnosti, u Zavod Drin stigao karavan sa Djeda Mrazom i Tetom Mrazicom i njihovim pomoćnicima.

. Mrazica, Aida Feraget, već petu godinu zaredom organizuje akcije podrške za korisnike Zavoda Drin. A kada ona nešto pokrene, to prerasta u predivnu priču. Bilo je dovoljno samo raširiti vijest. Ostalo je nastavila raja Sarajeva. A kada se nešto srcem radi, to ne može da ne uspije. Odziv je bio jako dobar. Stizala je podrška sa svih strana. Prikupljeno je 300 paketića, sokića, pelena, higijenskih potrepština, hrane za bebe, mekanih slatkiša, didaktičkog materijala i igračaka.
I tako opremljen karavan, na čelu, sa najpoznatijim bh. Djeda Mrazom, Mladenom Jeličičem Trokom stigao je u Zavod Drin. Pozitivna energija, dobra volja, puno ljubavi i mnoštvo radosti proširiše se svakim kutkom Zavoda. Ova vesela družina obišla je sve korisnike, podijelila poklone i darovala pažnju. Častilo se, smijalo se, grlilo se…
Od srca, VELIKO HVALA Aidi koja je glavni pokretač cijele ove priče, HVALA Troki, Djeda Mrazu koji pronađe svoj snježni put do Zavoda Drin, HVALA svim građanima i kompanijama, koji su se odazvali akciji, HVALA današnjim pomoćnicima Djeda Mraza i prijateljima koji su osim poklona, danas poklonili puno vrijednije našim korisnicima, a to je vrijeme, pažnju i ljubav.
I kako reče Aida, naša Mrazica: „Ne bih mogla dočekati spokojna Novu godinu, a da nisam usrećila ova nježna bića“ A usrećila ih je sigurno. Jer za ova bića, poklon nema materijalnu vrijednost, nego onu ljudsku, humanu. Osjete oni dobru vibru i spontanim zagrljajem odgovaraju.