„JEDAN SLATKIŠ, JEDNO DIJETE“

Vijeće učenika OŠ „Hamdija Kreševljaković“ i „Mješovite srednje škole Kakanj“ iz Kaknja, odlučili su da svojim poklonima, koje su vrijedno prikupljali i pakovali cijeli decembar, razvesele i usreće korisnike Zavoda Drin.

Vijeće učenika ZE – DO kantona, kojem ove dvije škole pripadaju, je dio Mreže vijeća učenika BiH, a jedna od njihovih tradicionalnih aktivnosti jeste „Jedan slatkiš, jedno dijete“, koja za cilj ima da razveseli i izmami osmijehe na lica djece iz socijalno ugroženih obitelji i ustanovama čiji su korisnici djeca.

U pratnji svojih nastavnica Elme Bajrić i Sabine Hasanbašić, predstavnici učenika ovih škola Ajdin, Soraja, Nedžmina, Sajra, Mireldin i Rijad, proveli su četvrtak popodne u druženju sa našim korisnicima, poklonili im svoju pažnju i ljubav i tom prilikom obradovali kako one najmlađe, tako i one malo starije sa poklonima koje su im uručili. Druženje je nastavjeno u ugodnoj atmosferi kuće u kojoj stanuju osobe sa intelektualnim teškoćama, njihovi vršnjaci, koje je cijeloj ovoj priči dalo inkluzivni elemenat „vršnjačke podrške“ i jedinstvenost projekta. A zagrljaji, emocije i čestitke naših korisnika, koje su ovi učenici ponjeli sa sobom, su najiskreniji odgovor  na njihovu današnju akciju.

„Jako nam je drago što smo izmamili osmijeh na licima vaših članova Zavoda i hvala za predivno gostoprimstvo“ , riječi su učenika Ajdina.

Hvala nastavnicama i učenicima koji su danas svojom posjetom uljepšali dan naših korisnika, hvala svim učenicima ovih škola, njihovim nastavnicima i roditeljima i ostalima koji su podržali ovu akciju. Hvala na povjerenju i odluci da radost novogodišnjih praznika podijelite sa našim korisnicima.