Božićni bazar u Njemačkoj ambasadi

Na poziv Njemačke ambasade u Sarajevu, korisnice koje učestvuju na izradi prirodne kozmetike u UG „ Savona“ Fojnica, a koje su pokazale izuzetnu zainteresovanost za ovim oblikom radne terapije, učestvovale su na tradicionalnom božićnom bazaru koji organizuju uposlenici Njemačke ambasade Sarajevo.  Bazar je održan u subotu, 30. novembra, u zgradi Njemačke ambasade,  a bazar je otvorila njemačka ambasadoricaMargret Uebber.

Posjetioci su uživali u  raznovrsnoj ponudi, od tradicionalnih kulinarskih specijaliteta poput božićnih kolačića, kuhanog vina, njemačkih kobasica sa roštilja, do unikatnih rukotvorina. Ovom prilikom su i predstavnici lokalnih udruženja za osobe sa poteškoćama, a koje su ostvarile saradnju sa Njemačkom ambasadom, imali priliku predstaviti svoje ručne radove. Među njima i UG „ Savona „ Fojnica, čiji je projekat podržala Ambasada, a koji se odnosio na rad korisnika Zavoda Drin u ovom fojničkom udruženju.

Bazaru su prisustvovali mnogi zvaničnici među kojima i predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine, gospodin Željko Komšić, koji se posebno zainteresovao za naš izložbeni sto, te se družio sa našim korisnicama, ali i ambasadoricaUebber. Također na ovoj manifestaciji je bio prisutan i veliki broj predstavnika medija, te je naša draga Nerkesa, koja sudjeluje u izradi izuzetnih prirodnih kozmetičkih preparata, imala priliku da da i izjavu, u čemu ona naročito uživa.

Vrijeme provedeno na Bazaru je prošlo u opuštenoj i veseloj prazničnoj atmosferi, a uz korisnike su ovom prilikom bile Džemila Tutnjević, magistar farmacije, koja vodi radionicu u Udruženju „ Savona“, te naše stručne radnice, Amra Hibović i Denisa Salćinović.