Anee Cosse i fondacija „ Out of Area“ iz Holandije

Direktorica holandske Fondacije “Out of Area”, Anee Cosse, toliko godina je uz naše korisnike, da se ona ne može nazvati samo prijateljem Zavoda Drin, Anee je personifikacija za dobročinstvo, neko ko nikada nije umoran, uvijek spremna da da sve od sebe da učini život ljepšim osobama koji su na neki način ranjivi i ovisni od pomoći treće osobe. Znaju je svi, kako korisnici, tako i uposlenici Zavoda, njenim posjetama radujemo se zajedno.

Dugogodišnja saradnja između Fondacije. „Out of area“ i nas vremenom je  postala sve nadahnutija. Organizirala je Anee mnoge posjete holandskih studenata i srednjoškolaca, volontera, Zavodu Drin, koji su svojim posjetama nesebično radili na animiranju korisnika, pomagali rad na odjeljenjima, ali i materijalno podržavali našu ustanovu. Također, već niz godina, njihova vila na Jablaničkom jezeru je po mjesec dana na raspolaganju za korisnike Drina, gdje uživaju za vrijeme toplih dana u kupanju i večernjim zabavama. Rado su bili domaćini i našim stručnim radnicima prilikom posjete sličnim ustanovama u Holandiji. Dovela je Anee i dječiji festival FutureA u Fojnicu, na platou Zavoda već godinama održava se velika zabava za djecu iz Fojnice i okruženja, ali i za naše korisnike. 

Volonteri fondacije „Out of Area“, pod vodstvom Anee, prilikom svake posjete pokazuju svoju kreativnost, uljepšaju svaki trenutak koji provedu na odjeljenjima sa korisnicima.

Umorni, ali zadovoljni napuštaju našu ustanovu.

Ne postoji način ni riječi na kojima bi se zaista mogli zahvaliti ovoj velikoj ženi, pa smo ovih dana pripremili malo iznenađenje za nju, jedan svečani ručak i simboličan poklon, kolaž sa fotografijama Anee i korisnika Zavoda, njihova druženja uz iskrene osmijehe na licu svakog od njih. Naše zajedničke aktivnosti se i dalje nastavljaju i sretni smo i ponosni zbog toga.

Hvala ti Anee za tvoju nesebičnost.