Mirno more

Flota mira, u sklopu najvećeg međunarodnog socijalno-pedagoškog projekta u Europi – “Mirno more”, zaplovila je, i ove godine, iz luke Marina Kaštel.

Dvije korisnice Zavoda Drin, Sedina i Selma, u pratnji stručnog radnika Amele Drinić, imale su priliku sedam dana biti dio Manifestacije „ Mirno more 2019“. Oko sto brodova s djecom i mladima krenulo je na jedrenje 14. septembra.
Austrijska neprofitna organizacija, „Friedensflotte Mirno more“, realizuje određene projekte za socijalno ugroženu djecu širom svijeta, a jedan od tih projekata jeste i krstarenje Jadranom jednom godišnje. Naš Zavod je već nekoliko godina dio ovog događaja. Moto ovog jedinstvenog projekta u svijetu je “ODBACITI PREDRASUDE!”, a omogućiti osobama sa fizičkim i psihičkim teškoćama da jedreći po hrvatskoj obali, družeći se, provedu jednu MIRNU sedmicu.
Sudionici ovog prelijepog događaja, koji se završio 20.septembra, imali su priliku posjetiti Hvar, obići stari grad, zatim Brač, Šoltu, a onda povratak u luku Kaštel, gdje se sastala cijela flota brodova , te uživati u različitim animacijama, radionicama, diskoteka, noćni party na plaži, svečani ručak i još mnogo toga.
Dan za danom, upoznavanje, druženje, zabave i vrijeme je proletjelo. Od srca veliko hvala organizatorima na pozivu i gostoprimstvu, odličnoj organizaciji, hvala što ste omogućili da se naše korisnice zadovoljne i nasmijane vrate u Zavod, pune pozitivnih utisaka, predivnih trenutaka koje će zauvijek pamtiti.