POSJETA ITALIJANSKOG UDRUŽENJA: „A BRACCIA APERTE CON MARIA“

Grupa od 8 volontera, italijanskog, humanitarnog udruženja „A Braccia Aperte con Maria“, koji djeluju u okviru humanitarne organizacije Caritas, dugogodišnji vjerni prijatelji Zavoda,  obradovali su nas svojom posjetom i u ovim prohladnim, zimskim danima.

 

Pomoć u hrani, higijenskim proizvodima, sanitetskim materijalom, pelenama za odrasle, nešto odjeće i obuće su artikli koje Zavod troši u velikim količinama tako da je podrška ovih humanih ljudi uvijek dobrodošla. Također, značajna pomoć ovoga puta, stigla nam je u vidu specifične vrste materijala koji naši korisnici upotrebljavaju za izradu kućnih papuča u sklopu radno okupacione terapije.

Tokom obilaska, rekli su da svaka posjeta našoj ustanovi za njih predstavlja posebno iskustvo,  pomaže im u njihovom daljem razvoju i čini ih sretnim. „Dati ili učiniti nešto za nekoga, pomaže vam da se osjećate uzvišeno. Mi smo ti koji se trebamo zahvaliti vama, na vašoj posvećenosti i brizi za ove ljude“, rekli su nam kao odgovor na naše riječi zahvale.