ZAGRLJAJI ZVANI AIDA FERAGET I ČLANICE SFK 2000

„Novogodišnji osmijeh za štićenike zavoda Drin“ naziv je akcije koju je pokrenula gospođa Aida Feraget iz Sarajeva kako bi i ove godine usrećila naše korisnike.

 

A kad ona nešto pokrene, to se vrlo brzo i realizuje.  Mnogobrojni njeni sugrađani odmah su odgovorili i paketići se pripremili.

A paketići bez zagrljaja kod Aide ne mogu, nikako. U pomoć su pritekle i mlade fudbalerke, članice SFK 2000, naše šampionke „velikog srca“. I zabava je upotpunjena. Obišli su odjeljenja sa našim korisnicima, družili se, grlili se i darovali puno više od poklona koje su donijeli. A to je srce i ljubav. A, i naši sportisti su proveli divno subotnje popodne družeći se sa ovim „velikim sportiskinjama“.

O posjeti Zavodu, Aida je napisala: “ Veliko, ljudsko HVALA, svima koji su na bilo koji način učestvovali i omogućili da danas obradujemo one koji grle najljepše i koji se najviše raduju posjetama. Obišle smo bebe, obišle malu raju, obišle one koji baš i ne mogu da pričaju mnogo, ali dodirom i pogledom kažu sve. Družile se sa rajom-sportistima. Znate, u zavodu Drin imaju stotine osvojenih medalja sa raznih specijalnih takmičenja. Nemaju salu za fizičko, gostuju u osnovnoj skoli u Fojnici koja je danas bila hladna jer se vikendom ne grije, nemaju sportski teren, svašta nešto nemaju, ali IMAJU ljubav, imaju sport (neki od njih) i imaju uspjehe kakve nema ni jedan klub ili reprezentacija u BiH. I kao i svaki put do sada, otišle smo iz Drina zahvalne na prilici da budemo bar malo okruženi takvom energijom. Uposlenicima Drina koji osiguravaju svaki dan da naša mala-velika raja ima sve bolje i bolje uslove za život moj duboki, ljudski naklon. I javno obećanje, mene-meni, za Drin i za ono što se može učiniti za njih, a može, svako vaše malo je njima puno ne samo za Novu godinu, nego tokom cijele 2019.! Hvala raja, moj život je pun divnih, dobrih duša i ja sam sretna žena! p.s. žena koja je i danas dobila najljepše zagrljaje na svijetu!“

Hvala Aidi, hvala članicama SFK 2000, hvala svima koji su na bilo koji način potpomogli realizaciju ove akcije i poklonili i osmjehe, i zagrljaje i dostojanstvo.  Želimo im puno uspjeha u Novoj 2019. godini.