Posjeta ministra Adnana Delića

Federalni ministar rada i socijalne politike, gospodin Adnan Delić, boravio je u posjeti Ustanovi za socijalno zbrinjavanje i zdravstvenu njegu- Drin.

Povod posjete je uvid u stanje u Ustanovi, ali i upoznavanje sa planiranim aktivnostima i projektima, kao i pružanje potpune podrške u radu novoimenovanom v.d. direktora Ustanove Drin, gospodinu Ajdinu Hiboviću. Ministar Delić istakao je da u narednom periodu očekuje potpunu transparentnost i zakonitost u radu Ustanove Drin,  poštivanje prava korisnika, prava radnika, naglašavajući da je navedeno prioritet u ustanovama poput naše. Također, ministar se osvrnuo na transparentno i zakonito zapošljavanje radnika, poštivanje radnog vremena i savjesno obavljanje poslova, te je ovom prilikom naglasio važnost implementacije minimalnih standarda i njihove primjene.

Direktor Hibović prezentovao je naredne,  planirane, aktivnosti, s fokusom na poboljšanje uslova boravka korisnika u Ustanovi Drin. Razgovaralo se o podršci i važnosti iste od strane resornog ministarstva, ističući da uvijek postoji potreba za njenim unaprjeđenjem i jačanjem, kao i potreba za korištenjem svih raspoloživih resursa.

Ministar Delić istakao je kako je podrška Federalnog ministarstva rada i socijalne politike prema ovoj ustanovi neupitna, te ovom prilikom izrazio dalje interesovanje za podršku pri realizaciji projekta izgradnje stambenog kompleksa Odjela B- Urlenike.
Direktor Hibović zahvalio se ministru Deliću na posjeti, te najavio zajedničke aktivnosti u narednom  periodu, čija je svrha, prije svega, stvaranje boljih i kvalitetnijih uslova u pružanju usluga našim korisnicima.