Crna Gora, Bar- Inkluzivni turnir u boćanju i stonom tenisu

Sportistima Specijalne olimpijade BiH zlato i srebro na Inkluzivnom turniru u stonom tenisu i boćanju u Crnoj Gori

U okviru inkluzivnog projekta Stavros Niarchos Foundation- SNF koji se implentira u Srbiji, Crnoj Gori, Grčkoj i Bosni i Hercegovini, u periodu od 14.-17. maja u Baru, u organizaciji Specijalne olimpijade Crne Gore, održano je inkluzivno takmičenje u stonom tenisu i boćanju, na kome  su nastupili i sportisti  SO Bosne i Hercegovine osvojivši zlatnu medalju u stonom tenisu i srebrnu u  boćanju. Reprezentaciju su  vodili   treneri Vedad  Ćengić i Edin Pašić, a Ustanovu Drin  su predstavljale naša Alisa i Jasmina.

Zlatnu  medalju u inkluzivnom stonom tenisu   u I diviziji osvojili je Edna Šunjić iz udruženja “Oaza”, dok je srebrnu medalju reprezentacija Specijalne olimpijade BIH osvojila u boćanju i to u sastavu  Alisa Kalajdžić, Jasmina Ahmetović, Alen Džebo i Evedin Dedić koji su korisnici Ustanove  “ Drin” i Ustanove „Pazarić“.

Ponosni smo  na naše takmičare, koji su igrali za  reprezentaciju, na njihovog sportskog instruktora, magistra sporta Asima Topalovića i trenera Edina Pašića, čiji se trud itekako vidi,  jer izuzetni rezultati su pokazatelja svega toga.

Svim učesnicima čestitamo na  ostvarenim rezultatima, sretni što učestvuju na regionalnim ali i svejetskim takmičenjima, jer inkluzija kroz sport ključna  je za izgradnju društva jednakih mogućnosti za sve njegove članove. Svaki događaj poput ovog  turnira je još jednom istakao vrijednost inkluzije i pokazao kako sport može biti sredstvo za prevazilaženje barijera i promovisanje socijalne kohezije.