Reprezentacija Specijalne olimpijade BiH vratili se iz Berlina sa pet medalja

Reprezentacija Specijalne olimpijade Bosne i Hercegovine, koja je protekle dvije sedmice boravila na Svjetskim igrama Specijalne olimpijade u Berlinu, dočekana je u Tuzli.

Naši reprezentativci su se u BiH vratili sa pet medalja. Među njima, kao što smo već ranije pisali, troje sportista iz Zavoda Drin i trener Asim Topalović.

Treneru Asimu Topaloviću ovo je treća svjetska olimpijada. Imao je jednu Zimsku olimpijadu u Austriji, ljetnu u Abu Dabiju prije četiri godini, gdje je, kao i na ovim igrama, također kao jedan od trenera futsala BiH reprezentacije, osvojio u istom zlatnu medalju. U futsal timu je igrala i naša Alisa, hvala ti ljepotice. Tako je zlato u ovoj disciplini još jednom potvrđeno.

Također naš Spomenko je osvojio šesto mjesto u plivanju, a Selma je trčala finalnu trku na 400 metara, gdje je istrčala za četvrto mjesto. Moramo reći, pobjednici naši, najbolji ste, sretni smo, 197 zemalja je učesnica i vi ste, zajedno sa ostatkom ekipe SOBiH,  ponosno predstavili našu Bosnu i Hercegovinu.

BiH na ovim igrama predstavljali su takmičari i u drugim disciplinama, gdje dobri rezultati i osvojene medalje, također, nisu izostali.