Švicarska- FIBA ​​Open 3X3 turnir za unified košarku Specijalne olimpijade

Nakon trogodišnje pauze, FIBA ​​Open 3X3 turnir za unified košarku Specijalne olimpijade ponovo se igraju u Švicarskoj 18-19. juna 2022., u sklopu velikog FIBA ​​Open 3X3 turnira.

Događaj je posebno značajan i zbog 90. godišnjice FIBA-e. Cilj FIBA ​​fondacije u organizaciji turnira je da bude inkluzivan za sveNa poziv SOBiH, učešće na ovom takmičenju uzela je ekipa Zavoda Drin, košarkaši sa svojim trenerima Topalović Asimom i Pašić Edinom, uz podršku našeg sugrađana Hodžić Amara, profesionalnog sportiste, koji se na naš poziv priključio ekipi. Također, ovaj put je ekipu bodrio i direktor Zavoda Drin, gospodin Adis Ramić.

Ekipe koje su se takmičile su došle iz 11 zemaljaBosna i Hercegovina, Litvanija, Bugarska, Finska, Estonija, Italija, Francuska, Austrija, Albanija, Makedonija, Belgija.

Takmičenje se održalo u Ženevi (Mies), u sjedištu FIBA-e. Ekipe (državekoje su bile u našoj grupiBiH, Belgija, Litvanija, Bugarska, Finska, Norveska.

Nakon zadnje utakmice, koju smo igrali sa ekipom iz druge grupe, Francuzima, naša ekipa je osvojila sedmo mjesto. Čestitamo našim košarkašicama košarkašima. Zahvaljujemo se trenerima Asimu Edinu, Amaru koji je igrao sa košarkašima KSS Drin, direktoru Adisu na podršci za odlazak i učešće na ovom prestižnom takmičenju.

Mi kompletnoj ekipi želimo sretan povratak u našu BiH, svojim kućama. Ponosni smo na vas