Donacija Muftijstva travničkog povodom Dana Ajvatovice

U srijedu, 26.juna 2019.godine, Muftijstvo travničko, uz podršku Ureda za društvenu brigu Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini,već tradicionalno, u sklopu Dana Ajvatovice, dodijelilo je novčane donacije ustanovama i udruženjima koja brinu za osobe sa posebnim potrebama.

Predstavnici Zavoda Drin i neka od Udruženja sa područja SBK ugošćeni su prostorijama Muftijstva u Travniku, gdje su Muftiju travničkog, dr. Ahmed-ef. Adilovića, te rukovodioca Ureda za društvenu brigu Rijaseta, Ibrahim-ef. Malanovića, upoznali sa svojim radom, korisnicima i njihovim potrebama, te budućim projektima. Sastanku je prisustvovao i predsjednik HO “Merhamet” MDD Kenan Vrbanjac.
Osim materijalne pomoći prisutnima je obećana i skora donacija u u svakodnevnim potrepštinama.
Već sljedeći dan naš Zavod i korisnike posjetili su v.d. direktora Regionalnog odbora „Merhameta“ Lejla Mandžuka-Smajić i predstavnik travničkog muftijstva Edin ef. Rojo, te boravkom i druženjem sa korisnicima potvrdili brigu za populaciju smještenu u Zavodu Drin.
Zahvaljujemo se gospodi koja je izdvojila vrijeme i dala podršku da se sredstva usmjere na našu, kao i na druge ustanove, a posebno travničkom Muftiji, dr. Ahmed-ef. Adilović koji je naglasio da se u ovakvim aktivnostima podrške ne smije gledati ni vjera ni nacija, nego da svi zajednički trebamo pružiti podršku humanim ljudima i njihovim ustanovama koje brinu o osobama sa posebnim potrebama.