Posjeta sarajevskog muftije

Muftija sarajevski, Enes ef.Ljevaković, boravio je u zvaničnoj posjeti Fojnici. Nakon posjete Medžlisu Islamske zajednice u Fojnici, u pratnji predsjednika MIZ Fojnica, Azema Huseinbašića, glavnog imama Edina ef. Roje, ef.Abdulaha Šemića, te načelnika Općine Fojnica Sabahudina Klisure, muftija Ljevaković došao je posjetiti i Zavod Drin.

Ovom prilikom goste je, zajedno sa svojim najbližim saradnicima, primio direktor Zavoda Adis Ramić, te im predstavio našu ustanovu i organizaciju rada. Tokom boravka u posjeti muftija Ljevaković je, također, upoznat sa potrebama korisnika, uslugama koje se pružaju, kako zdravstvene tako i svakodnevne socijalne potrebe.

– „ Naši korisnici su osobe koje imaju intelektualne teškoće, narušeno fizičko i psihičko zdravlje, zbog čega je naša briga za njih dvadeset četiri sata tokom cijele godine. Zdravlje im ne možemo vratiti, ali hoćemo i moramo da im pružimo i vratimo dostojanstvo, ne smijemo dozvoliti da im se to uskrati“- riječi su direktora Zavoda, Adisa Ramića.

Muftija Ljevaković je za vrijeme posjete obišao neka od naših odjeljenja.

– „ U ime Islamske zajednice i u ime muftijstva želim da vam se zahvalim na brizi za populaciju koja je na smještaju u vašoj ustanovi.  Preuzeli ste brigu koja je kolektivna dužnost svih nas. Želim da vam iskažem podršku u vašim budućim nastojanjima i poslu koji svakodnevno obavljate“- rekao je muftija, te dodao da je zahvalan Bogu da postoje ovakve ustanove, iako nam je svima želja da je što manje korisnika koji su u potrebi da budu smješteni u Zavode.