Sve u znaku sporta

Od 3.- 6. oktobra 2018. godine u Sarajevu, održane su osme po redu Sportske igre OAZE. Na ovim igrama nastupilo je 26 ekipa sa oko 350 takmičara iz BiH, Slovenije, Srbije, Crne Gore i Hrvatske.

 

Učešće na ovom takmičenju uzeli su i naši sportisti u osam sportskih disciplina, te osvojili medalje u sljedećim:

  • Boćanje ( zlatna medalja);
  • Košarka ( zlato);
  • Stoni tenis ( zlatna medalja);
  • Plivanje ( bronzana medalja);
  • Nogomet ( bronzana medalja);

MATP program ( dvije zlatne medalje).

Obzirom da  naša stranice izvjesno vrijeme nije bila u funkciji ne možemo da ne spomenemo neke sportske manifestacije iz prethodnog perioda. Naši sportisti su, zajedno sa svojim sportskim instruktorom, Asimom Topalovićem, odlazili u pohode na medalje, bilo da se radi o međunarodnim, regionalnim ili državnim takmičenjima.

Na poziv organizatora, korisnici su učestvovali na Regionalnom takmičenju u atletici „ Pula 2018“, tokom mjeseca maja, te osvojili dvije zlatne i jednu bronzanu medalju. Zatim, međunarodno takmičenje „ Beograd open 2018“, također takmičenje u atletici, gdje smo osvojili jednu zlatnu i jednu bronzanu medalju.

Kada je riječ o državnim takmičenjima izdvojićemo samo neka:

  1. Državno prvenstvo u stonom tenisu, Pale 2018 ( bronzana medalja);
  2. Državno prvenstvo u odbojci, Pazarić 2018 ( srebrena medalja);
  3. Prijateljsko takmičenje u više disciplina, Tuzla, organizator Medicinski fakultet u saradnji sa SOBiH ( nogomet- zlato, košarka- zlato, plivanje- srebro, stoni tenis- zlato, atletika- dva zlata).

U mjesecu augustu učestvovali smo u Unified takmičenju u nogometu, koje je održano u Sarajevu, te osvojili zlatnu medalju.

Od 17.- 19. augusta 2018.godine, na Državnom prvenstvu u atletici, koje se održavalo u Banja Luci uspjeli smo osvojiti srebrenu medalju.

………………………………

Hvala našim sportistima i njihovom sportskom instruktoru Asimu Topaloviću na ostvarenim uspjesima. Ono što nas najviše raduje jesu druženja naših korisnika sa ostalim učesnicima na raznim sportskim događajima. Također, i ovom prilikom zahvaljujemo se organizatorima na pozivima i gostoprimstvu.