Volontiraj - kreditiraj

Ispis
PDF

Volontiraj - kreditirajSocijalni dan, u okviru projekta „Volontiraj – kreditiraj“ i ove godine realiziran je u našem Zavodu. Projekat Udruženja INFOHOUSE, Zavod Drin podržava već par godina, tako da smo i ovaj put, na jedan dan, uposlili 5 srednjoškolaca, trećeg razreda, Srednje mješovite škole „Zijah Dizdarević“ Fojnica.

Radne aktivnosti počele su već u osam sati ujutro. Nakon kraćeg predstavljanja, učenici su raspoređeni na različita radna mjesta, i to: Odjel za javne nabavke, Odjel za projekte i odnose s javnošću, Služba socijalnog rada, te jedan fizioterapeut i jedna medicinska sestra. Nastojali smo da svoje prvo radno iskustvo dožive istinski. Na kraju radnog dana našim srednjoškolcima upisan je staž u učeničke radne knjižice. (Više fotografija)

Futurea - putujući dječiji festival

Ispis
PDF

Futurea - putujući dječiji festivalFuturea je putujući dječiji festival, koji svake godine obilazi različite gradove BIH i djeci „na vrata“ donositi šarene svjetove mašte, igara, edukacije, zabave i sporta!

Ovogodišnji festival će biti podjeljen na četiri svijeta u kojima će svi posjetioci moći uživati u različitim radionicama: Svijet sporta i igara, Svijet najmlađih, Svijet mašte i magije, Svijet oceana/okeana.

Pa tako ove godine dolaze kod nas, tačnije 28. 5. 2016.godine, u periodu od 13:30- 17:30 sati, na otvorenom prostoru Zavoda Drin. Ulaz je besplatan za sve mališane, volonteri fondacije Futurea će obezbjediti i mnoga iznenađenja za djecu koja dođu na festival!

HO «Merhamet» U Zavodu Drin

Ispis
PDF

HO «Merhamet» U Zavodu DrinZahvaljujemo se predstavnicima „Merhameta“ Travnik, prije svega v.d. direktora Regionalnog odbora „Merhameta“ Travnik Kenanu Vrbanjcu i Edinu ef. Roji, glavnom imamu  MIZ Fojnica ,na posjeti  Zavodu Drin, na zaista dosta izdvojenog vremena, kako bi obišli što više odjeljenja i radionica, te se tako upoznali sa našim korisnicima. Gosti su obezbjedili i određenu količinu slatkiša, te tako obradovali naše najmlađe.

Vjerujemo da će prijatelji iz Travnika ponovo doći, jer su mogli vidjeti i osjetiti da je sama posjeta i druženje sa našim korisnicima nešto što im najviše znači. (Više fotografija)

Gosti kod Plavih

Ispis
PDF

Gosti kod PlavihNa poziv sportskog psihologa FK Željezničar, gospodina Remzije Šetića, određeni broj korisnika, u pratnji sportskog trenera Asima Topalovića i psihologa Dženana Hodžića, imali su priliku da u petak, 29.04.2016.g, prisusutvuju utakmici Željezničar - Zrinjski.

Vjerujemo da će se saradnja sa Plavim sa Grbavice nastaviti, te da će naši navijači FK Želje imati priliku češće navijati za svoje miljenike.

Također moramo se zahvaliti Upravnom odboru i direktoru kluba Željezničar, gospodinu Mirsadu Šiljak, na ovoj vrsti podrške našoj ustanovi. (Više fotografija)

Rijeka - 6. državni susreti MATP-a

Ispis
PDF

Rijeka - 6. državni susreti MATP-aNa poziv Centra za rehabilitaciju Fortica – Kraljevica, korisnici Zavoda Drin  bili su učesnici 6. Državnih susreta MATP-a (takmičenja namijenjenog djeci i odraslima, koji  zbog ograničenja u razvoju vještina i funkcionalne sposobnosti ne mogu zadovoljiti precizna, univerzalna pravila Specijalne olimpijade).

Ova sporstka manifestacija održana je 20.maja 2016. godine u Sportskoj dvorani „Kostrena“ u Kostreni, primorskom gradiću u neposrednoj blizini grada Rijeke.

Naši učesnici: Hajra Čikarić, Jasna Todorović i Enver Fazlić vratili su se sa tri osvojena zlata, a pratnja i podrška su im bili stručni radnici Asim Topalović- sportski instruktor, Denisa Salčinović- defektolog, te medicinsko osoblje Adisa Omanović i Ermin Fejzić.

Zadovoljstvo nam je bilo učestvovati na ovoj veličanstvenoj sportskoj manifestaciji, te se još jednom zahvaljujemo domaćinu na pozivu, a posebnu zahvalnost dugujemo našim korisnicima što su naš ormar sa medaljama i peharima, koji je inače pun, ukrasili sa još zlata. (Više fotografija)

Posjeta studenata

Ispis
PDF

Posjeta studenataU ponedjeljak, 16.05.2016. godine, u posjeti Zavodu boravili su studenti Fakulteta zdravstvenih studija, Univerziteta u Sarajevu, uz pratnju profesora Bakira Katane. Studenti su prilikom posjete obišli korisnike u radionicama i odjeljenjima, te tako bili upoznati sa populacijom koja je smještena u našem Zavodu.

Zahvaljujemo se profesoru Katani i studentima na izdvojenom vremenu i kratkom druženju sa korisnicima, jer ih svaka posjeta, naročito omladine, posebno raduje. (Više fotografija)

Svim vjernicima pravoslavne vjeroispovijesti,
povodom predstojećeg praznika Vaskrsa, upućujemo najiskrenije čestitke

Brošura

Savremeni fizikalni tretman

Javne nabavke Zavoda
Udruzenje «Proljece»

Dobrodošli

Naša djelatnost je socijalno i zdravstveno zbrinjavanje, te osposobljavanje za samostalan život, prema preostalim sposobnostima, i provođenje radne aktivnosti osoba sa intelektualnim teškoćama. Zavod egzistira od 1955. godine i tokom svih godina postojanja dokazivali smo se predanim radom, profesionalizmom i humanošću. (Opširnije...)

Bosanski Arabic English French German Italian

Priznanje za dugogodišnji rad i humanost iz Španije

TROFEJ ZA ZAVOD! Leadership in Image & Quality - Madrid, December 2013
Zavod Drin dobitnik „Međunarodne nagrade za vodstvo u imidžu i kvalitetu“

Nešto više o Zavodu kroz kratki film

Simpozij

"Analiza stanja i projekcije razvoja institucija socio-zdravstvene zaštite u BiH", Fojnica - Februar 2011.

Zaključci Simpozija

Kako doći u Fojnicu?

Fojnica je mjesto na kraju puteva, utonulo u vječni žubor svojih voda, utisnuto u strme obronke Vranice, koje prastara ljudska žudnja za bogatstvom i zdravljem, prije dva milenija, načiniše gradom. U Fojnicu se nikada ne svraća usput, vec uvijek dolazi s razlogom, iz potrebe ili znatiželje. (Opširnije...)

Foto galerija

Informacije

J.U. Zavod za zbrinjavanje mentalno invalidnih lica "Drin"

Drin bb, 71270 Fojnica
Bosna i Hercegovina

Telefon: +38730547200
Fax: +38730831829
Email: info@drin.ba

Računi:

  • 338-900-22083023-98
    kod Unicredit Bank
  • 199-047-00043924-02
    kod Sparkasse Bank