Paketići, paketići, smijeh, druženje, zagrljaji, Ljubičanstvena Teta Mrazica, Aida Feraget i mnogi drugi naši prijatelji ponovo i uvijek kod nas…

Već danima u Ustanovi Drin vlada praznična atmosfera, prisustvo velike radosti zbog posjeta, ali i paketića koji dolaze i dolaze.

Dolaze naši prijatelji sa svih strana, korisnici se obraduju svakoj posjeti, tako da su nas i ove godine obradovali svojim dolaskom članovi Udruženja roditelja djece osoba sa autizmom“ URDOSA” Tuzla, KK STAR Fojnica, na čelu sa trenerom Samirom Kučukom, zatim učenici i nastavnici OŠ “ Malta “Sarajevo, njih stotinjak, članovi italijanske organizacije, koja nas također posjeti uvijek u vrijeme praznika, TELEMACH, hrabri pripadnici GSS Trebevića, svi oni su bili tu, družili se sa korisnicima, ali ih obradovali i velikom količinom paketića. Hvala vam, sretni smo što vas imamo.

Ali naša mala, ali i malo starija raja i dalje čeka i pitaju kada će doći njihova Aida. Ona je njihova Teta Mrazica na koju imaju ekskluzivno pravo.I evo je, naoružana ljubavlju, stigla u Drin sa svojim karavanom prepunim poklonima i prijateljima.

Aida Feraget, ove godine može se reći jubilej, deset godina zaredom, organizuje akciju Novogodišnji paketići za korisnike Ustanove Drin. A kada ona nešto pokrene, to ne može da ne uspije i na kraju preraste u jednu predivnu priču. Na Aidinu akciju uvijek veliki odziv, sarajevska raja spremna. Prikupljeno pregršt novogodišnjih paketića, ali i materijala za radnu okupaciju korisnika, kao i higijenskih i drugih poptrepština. I tako ona nama dođe, zajedno sa svojim kćerkama, divnom Ajan i Sarom, svojom rajom, naoružanim pozitivnom energijom. Puni ljubavi, druže se sa korisnicima, dijele poklone, šire radost i smijeh u svakom kutku naše ustanove gdje god da se pomole. Veseli su korisnici, veselo je i društvo koje je došlo, društvo koje je željelo samo sreću, zagrljaje i osmijeh korisnika. Graja, smijeh, na sve strane i zaista ne može se reći ko je srećniji, svi su najsrećniji. Vole  oni Aidu……Naša Mrazica Aida uvijek kaže da je ona na dobitku, jer uvijek iznova dobije najljepše zagrljaje na svijetu, ali i da, bez ovolike doze sreće, ne bi mogla spokojno dočekati Novu godinu. Tako mi znamo da je ona ponovo tu i da će biti opet i opet…. Hvala ti Aida koja si pokretač cijele ove, sada već, velike priče, HVALA svim građanima koji su se odazvali akciji, HVALA našim prijateljima koji su osim poklona, taj dan poklonili puno vrijednije našim korisnicima, a to je vrijeme, pažnju i ljubav. Podjelili smo ogromnu količinu paketića, nije bilo razlaza dok se i zadnji paketić nije uručio onome kome pripada.
Hvala ti Aida što pokrećeš ljude i što želiš da upoznaju vlasnike najljepših zagrljaja, te nam daješ nesebičnu podršku.

Od srca, VELIKO HVALA svim našim prijateljima