Zavodska Teta Mrazica, Aida Feraget, ponovo i uvijek kod nas…

Već danima u Zavodu je praznična atmosfera uveliko prisutna.

Dolaze naši prijatelji sa svih strana, korisnici se obraduju svakoj posjeti, ali i dalje čekaju i pitaju kada će doći njihova Aida. Ona je njihova Teta Mrazica na koju imaju ekskluzivno pravo.

I evo je, naoružana ljubavlju, stigla u Zavod Drin sa svojim karavanom prepunim poklonima i prijateljima.

Aida Feraget, već devetu godinu zaredom, organizuje akcijuNovogodišnji paketići za korisnike Zavoda Drin. A kada ona nešto pokrene, to ne može da ne uspije i na kraju preraste ujednu predivnu priču. Na Aidinu akciju uvijek veliki odziv, kako sarajevske raje, tako i raje iz drugih bosanskohercegovačkih gradova. Prikupljeno pregršt novogodišnjih paketića, ali i materijala za radnu okupaciju korisnika, kao i higijenskih i drugih poptrepština. I tako ona nama dođe, zajedno sa svojim kćerkama, divnom Ajan i Sarom, svojom rajom, naoružanim pozitivnom energijom. Puni ljubavi, druže se sa korisnicima, dijele poklone, šire radost i smijeh u svakom kutku našeg Zavoda gdje se pomole. Veseli su korisnici, veselo je i društvo koje je došlo, društvo koje je željelo samo sreću, zagrljaje i osmijeh korisnika.Graja, smijeh, na sve strane i zaista ne može se reći ko je srećniji, svi su najsrećniji, voli Aida njih, ali vole i oni Aidu……Naša Mrazica Aida uvijek kaže da je ona na dobitku, jer uvijek iznova dobije najljepše zagrljaje na svijetu, ali i da, bez ovolike doze sreće, ne bi mogla spokojno dočekati Novu godinu. Tako mi znamo da je ona ponovo tu i da će biti opet i opet….

Od srca, VELIKO HVALA Aidi koja je pokretač cijele ove, sada već, velike priče, HVALA svim građanima koji su se odazvali akciji, HVALA našim prijateljima koji su osim poklona, danas poklonili puno vrijednije našim korisnicima, a to je vrijeme, pažnju i ljubav.
Hvala ti Aida što pokrećeš ljude i što želiš da upoznaju vlasnike najljepših zagrljaja, te nam daješ nesebičnu podršku.