„Zajedno smo čarolija“

Humanitarna modna revija „Zajedno smo čarolija“ , od koje je prihod namijenjen Udruženju za podršku porodicama sa djecom i osobama sa poteškoćama u razvoju- „ Colibri“, održana je u Sarajevu, u Vijećnici, povodom 2. Aprila, Međunarodnog dana jačanja svijesti o autizmu.

Na poziv predsjednice Udruženja „ Colibri“, gospođe Aide Hrnjić, Zavod Drin je također bio
učesnik na ovom događaj. Mi iz Zavoda smo podržali ovaj projekat kroz donaciju rada iz radionice naših korisnika, tako da je i naša kreacija bila na aukciji, a nosila je naša velika prijateljica Aida Feraget. Odjevne predmete, koju su darovale kompanije iz cijele Bosne i Hercegovine, modnom pistom prošetale su mnoge poznate osobe s bosanskohercegovačke javne scene, tv voditelji, glumci, muzičari, političari, novinari. Aukciju na ovoj reviji pratila je izuzetno ugodna i zabavna atmosfera, čemu su doprinijeli voditelji Almir Kurt Kugla i Mladen Jeličić Troka.
Nama iz Zavoda Drin bilo je zaista veliko zadovoljstvo biti dio ove čarolije, te se zahvaljujemo Udruženju „ Colibri“ na pozivu, ali i svim učesnicima koji su podržali ovaj inkluzivni projekat, jer pored toga što je na ovaj način materijalno podržan rad udruženja, bila je ovo prilika i da se naše društvo upozna sa problemima sa kojima se susreću osobe sa teškoćama u razvoju i njihove porodice.