Ministarstvo za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice KS obezbjedilo sredstva za nabavku motornog vozila Caddy

Ministarstvo za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice Kantona Sarajevo kontinuirano pruža podršku ustanovama socijalne zaštite u procesu deinstitucionalizacije.

Tako se, prilikom ranije posjete Zavodu Drin, ministrica za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice Kantona Sarajevo, Ivana Prvulović, upoznala sa aktivnostima u Zavodu, strategijom razvoja, te planiranim projektima. Tom prilikom je direktor Zavoda, Adis Ramić, ministrici Prvulović, na njenu inicijativu, izdvojio jedan od prioritetnih projekata, a to je nabavka dostavnog vozila, kako bi se pokrile potrebe zavodskih stambenih jedinica u lokalnoj zajednici. 

Ministrica Prvulović na sastanku je obećala u što skorije vrijemo obezbjediti sredstva za nabavku vozila Caddy cargo, koji je neophodan za potrebe dostave terapije, hrane, odjeće, higijenskih i drugih potrepština u izdvojene jedinice iz centralne zgrade Zavoda, ali i za druge potrebe korisnika. 

 
Ministrica Ivana Prvulovi je zaista brzo reagovala, te je u ponedjeljak, 06.decembra 2021. godine, u prostorijama Ministarstva za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice Kantona Sarajevo,  potpisan Ugovor o finansiranju nabavke motornog vozila za našu ustanovu. Ugovor potpisan od strane Ministarstva, koga zastupa ministrica Radulović i Zavoda Drin, koga zastupa direktor Adis Ramić. Ministarstvo je obezbijedilo finansijska sredstva u iznosu od 41.428,00 KM za nabavku  vozila, koje će dodatno obogatiti i modernizovati vozni park Zavoda, a prije svega poslužiti svojoj svrsi.

Zahvaljujemo se ministrici Prvulović na brzoj reakciji i odobrenim sredstvima za naš Zavod, na dosadašnjoj podršci, njenoj naklonosti i brizi za, možemo slobodno reći, naosjetljiviju kategoriju našeg društva.