Izleti: Bosanska dolina piramida, Vrelo Bosne, Baščaršija…

Grupa naših korisnika i njihovi voditelji željeli su da iskoriste, još uvijek, lijepo vrijeme i izrazili su želju da odu na jednodnevni izlet u Visoko, kako bi posjetili Bosansku dolinu piramida.

 

Pa, zašto da ne. Bilo je to jedno vrlo zanimljivo iskustvo. Piramide su ih privukle,pa su se odlučili i za ulazak u tunele. Kažu da je nešto što će svima ostati u sjećanju, nešto zanimljivo i drugačije. Naravno nakon obilaska uslijedilo je druženje uz ručak.

Druga grupa korisnika je ipak željela otići na čarobno Vrelo Bosne. Pjesma, šetnja, kafica, uživanje u okolini i puno smijeha. Nakon Vrela Bosne, pošto je bilo vrijeme ručka, otišli smo na Baščaršiju na neizostavne ćevape, a zar i može drugačije. Opet šetnja Baščaršijom i zbog umora krenulo se nazad u Zavod.

Kako, oni malo stariji i korisnici kojima se ne preporucuje cjelodnevni izlet van Zavoda, ne bi bili uskraćeni za odušak u prirodi i šetnji, svakodnevno odlazimo na obližnja izletišta i bašte fojničkih kafića i restorana, u zavisnosti šta kome odgovara.

Uglavnom, svakodnevno punimo baterije i pripremamo se za nadolazeće hladnije dane, kada će  aktivnosti ove prirode biti puno manje.