Ljeto u Zavodu još uveliko traje…

Ljeto nije gotovo, ne dozvoljavamo da nas obuzme nostalgija za toplim i dugim ljetnim danima. Izabrali smo još zdravih i zabavnih aktivnosti na obližnjim izletištima za naše korisnike.

Imamo sreću da Fojnica nudi pregršt lokacija koje nude relaksaciju, prirodne ljepote, ali i aktivan odmor. Ipak ćemo izdvojiti izlete na slapove Kozice i u ove dane posebno primamljivo Prokoško jezero. Iako dosta nepristupačni, kada dođete do  slapova Kozice, doživite pravu bajku, pa tako i naši korisnici posebno uživaju u razgledavanju i nastoje napraviti što više fotografija na ovom fojničkom dragulju.

Pješačenje je zdrava i zabavna aktivnost i dokazano oslobađa od stresa. Naša stručna radnica Amela, te Edin i Elma, odabrali su zanimljive, raskošne i bezbjedne rute za šetnje kroz prirodu s korisnicima, druženje uz muziku, uživanje u prirodi, koja je u ovom razdoblju puna predivnih boja.  Naravno poslije dugih šetnji, uživanju u krajolicima, te sportskih aktivnosti, posebno se uživa uz roštilj i pitu koju pripremaju vrijedne žene na Prokoškom jezeru. Ove nestvarne fojničke oaze zaista imaju različitu čar u svako godišnje doba i mi nastojimo da naši korisnici uživaju i relaksiraju se tokom cijele godine, kroz cjelodnevne boravke na fojničkim izletištima, a ima ih dosta.