Zastupnica u Parlamentu FBiH Zuko Kenela posjetila Zavod DRIN

Doktorica pedagoških nauka Kenela Zuko, zastupnica u Parlamentu FBiH (koji je osnivač ustanova socijalne zaštite) upriličila je posjetu Zavodu Drin. Uvaženu gošću je dočekao Adis Ramić, direktor Zavoda sa svojim saradnicima.

Povod posjete je bio upoznavanje sa djelatnošću i dnevnim aktivnostima ove ustanove, kategorijama i broju korisnika, problemima i poteškoćama sa kojima se ista susreće, o ciljevima usmjerenim na povećanje nivoa kvaliteta života osoba koji borave kao i o transformaciji ustanove,  procesu deinstitucionalizacije, realiziranim projektima, a posebno sa projektima koje Zavod Drin namjerava u narednom periodu da realizuje, a za koje će trebati podrška nadležnih tijela. Obilaskom odjeljenja, koje je usljedilo nakon razgovora, dr. Zuko je imala priliku i da se lično susretne i upozna sa svim prezentiranim. 

Uvažavajući sve prezentovano, te zatečeno stanje, dr. Zuko je iskazala spremnost za delegiranje problema i podršku prilikom realizacije plana stvaranja kvalitetnijih uvjeta boravka korisnika u Zavodu Drin.

Direktor Zavoda, ovom prilikom je naglasio da mi svim našim gostima pokušavamo, na najbolji način, prezentirati naš rad, prije svega projekte koje smo realizirali, ali i koje ćemo tek realizirati u budućnosti. Ukazujemo na projekte u kojim nam viši nivoi vlasti mogu pomoći. Nadamo da će današnji sastanak rezultirati dobrom saradnjom i rješenjima koja će koristiti kako korisnicima i uposlenicima Zavoda Drin, tako i  svim građanima BiH, a samim tim i općini Fojnica i iskreno se zahvaljujemo uvaženoj gošći na izdvojenom vremenu i pokazanom interesovanju za našu ustanovu i naše korisnike.