VOLONTERI “PLAVIH RUŽA”

U okviru “Zimskog volonterskog kampa”, volonteri Udruženja “Vrt plavih ruža”, grupa mladih entuzijasta, filantropa, humanista iz Italije, proveli su četiri dana, (od 29. decembra 2019. do 01. Janura 2020.), družeći se sa korisnicima, uljepšavajući im dane pjesmom, svirkom, plesom i igrom.

Bili su mađioničari, klovnovi, muzičari, plesači, pjevači, zabavljači… Njihova pozitivna energija, snaga, volja da pomognu  i ljubav dodatno je uljepšala i obogatila prazničke dane u Zavodu.

“Sretni smo što smo bili dio praznične priče, što smo imali priliku da izmamimo osmijehe na licu i da se družimo sa ovim “nježnim bićima”. Upravo iskustva i susreti s takvim osobama pomažu nam da duhovno rastemo i razvijamo se, kao i da shvatimo koje su prave vrijednosti za koje se treba boriti. Vaši korisnici su Plave ruže, kojima treba puno nježnosti i pažnje”, rekli su nam ovi mladi altruisti.

Mi im od srca želimo mnogo lijepih druženja i izmamljenih osmjeha, u nadi da njihova energija bude poticaj i primjer i drugim mladim ljudima u okruženju.