Na Bilinom polju naši korisnici umjesto Fanaticosa

BH Fanaticosi u petak, 15. novembra, na utakmici BiH- Italija, nisu bili na Bilinom polju, a razlog za ovaj potez je za svaku pohvalu. Odlučili su da na sjevernoj tribini stadiona ovaj duel prate korisnici Zavoda i Domova za nezbrinutu djecu.

BH Fanaticosi su za oko 200 korisnika iz Doma Porodica Zenica, Đačkog doma Zenica, Zavoda Pazarić, Zavoda Drin Fojnica, te Sela Mira iz Turije kod Lukavca osigurali karte,  prijevoz te zakusku na utakmici protiv Italije. Zajedno sa trenerima Asimom i Edinom 14 korisnika Zavoda Drin bodrilo je zmajeve. 
Iako je Italija pobijedila Bosnu i Hercegovinu u utakmici devetog kola grupe kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2020. godine, ovo je bilo jedno nezaboravno iskustvo za sve prisutne na sjevernoj tribini.

Naši Zmajevi nisu izgubili sve šanse za Euro. Ostala je prilika za plasman na EP kroz baraž Lige nacija. Mi im želimo svu sreću i uspjeh u daljem plasmanu, a njihovim vjernim BH Fanaticosima  se zahvaljujemo na pozivu za korisnike Zavoda Drin, čime su pokazali po ko zna koji put veliko, najveće, bosansko srce.