DRUŽENJE KORISNIKA SA GOSTIMA IZ AACHEN-a

Posjeta Bosni i Hercegovini, za porodicu Mujezinović iz njemačkog gradića Aachen-a, predstavljala je puno više od običnog odmora i posjete familiji.

Želja im je bila da na neki način obraduju i pomognu korisnike naše ustanove o kojoj su čuli jako „pozitivna mišljenja“.

U cilju da saznaju što više o nama, djelatnosti, aktivnostima, korisnicima, potrebama i projektima, upriličile su posjetu 15.07.2019. i tom prigodom uručili donaciju prikupljenu kroz aktivnosti provedene u organizaciji „FIGHTBACK AGAINST POVERTY“ u Aachenu, čiji su koordinatori. Razgovaralo se i o eventualnoj budućoj saradnji na provođenju aktivnosti daljnje podrške ove organizacije našoj ustanovi. Posebno je bilo veselo u stambenoj jedinici gdje su smješteni korisnici mlađe životne dobi – omladinci, kojima su priredili party na otvorenom uz mnoštvo poslastica, zabave i pjesme.

Toplo se zahvaljujemo na uručenoj donaciji i ukazanom povjerenju, želimo im puno uspjeha u daljnjeem radu te  se veselimo svakom narednom susretu i zajedničkoj budućoj saradnji.