Održan putujući dječiji festival „FutureA“

U subotu, 25.maja 2019.godine, djeca, ali i odrasli, mogli su uživati u besplatnom dječijem festivalu    „ Futurea“, koji organizira holandska fondacija Out of Area u saradnji sa Zavodom Drin. 

Petosatna   zabava koja je počela u 13 sati održana je već tradicionalno, četvrtu godinu zaredom,  na platou Zavoda Drin. Već od ranih jutarnjih sati oko 150 volontera počelo je sa pripremama svega neophodnog za dobru zabavu. 

Djecu su dočekali poznati filmski likovi i likovi iz bajki, Jack Sparrow, Snjeguljica, klaun Keppie i drugi. Djeca Fojnice i okoline mogla su učestvovati u raznim kreativnim radionicama, izrada narukvica, bojenje lica, crtanje po majicama, ribolov, ples, okušati se na raznim muzičkim instrumentima, uživali su …, a oni malo aktivniji imali su priliku penjati se na toranj, potezanje konopca, dvorac za skakanje i sl. 

Osnovna želja organizatora je da svako dijete ponese puno lijepih uspomena, priuštiti im da uživaju u druženju uz muziku, razne radionice, da ih usreće i da odu kući sa jednim divnim iskustvom.  Festival se završio velikom predstavom gdje su plesači, klaunovi, izveli predivne plesne tačke, dajući sve od sebe, a sve to sa najvećim osmjehom na licu, a sve sa željom da sve prisutne, djecu i one starije, zabave i učine ovaj dan posebnim, što su i uspjeli.

Ove godine festival je posjetio i načelnik Općine Fojnica, Sabahudin Klisura, koji nije krio oduševljenje ovim događajem, te je izrazio želju da narednih godina Općina Fojnica bude mogući saradnik u organizaciji ove velike zabave. 

Zavod Drin se, u ime naših korisnika, radnika, fojničke djece, ali i onih koji nisu iz Fojnice, iskreno i najljepše zahvaljuje fondaciji Out of Area, našoj Anne i Williamu, njhovim volonterima za prekrasan dan. Oni su naši višegodišnji prijatelji, dokazani prijatelji, koji su nesebičo davali i daju Zavodu Drin razne vidove podrške, jer za sve što smo pitali, odgovor je uvijek bio „ OK, može“.