REKONSTRUISANO II ODJELJENJE ZAVODA DRIN

U okviru procesa unaprjeđenja kvaliteta pružanja usluga i kvalitetnijih uvjeta boravka korisnika,zadnjih par godina puno je posla napravljeno na uređenju i rekonstrukciji pojedinih odjeljenja u Zavodu Drin.

Poslovi na uređenju II  odjeljenja su završeni, a korisnici ponovno vraćeni u svoje stare, sada lijepo uređene prostorije. Rekonstrukcija ovog odjeljenja počela je krajem 2018. godine, a podrazumjevala je kompletne infrastrukturne radove,  novu  dispoziciju prostora, zamjenu podova, unutarnje stolarije,  nabavku novog inventara (kreveti, ormari, natkasne, kauči, stolovi, stolice, opremanje čajne kuhinje i drugo).

Na II odjeljenju boravi 30 korisnika starije životne dobi, oba spola, različitiih kategorija (osobe sa intelektualnim teškoćama različitog stepena kao i osobe koje su oboljele od duševnih oboljenja). Radi se o osobama kojima je potrebna intezivna podrška, te o osobama koje pored svoje osnovne dijagnoze imaju i druga hronična oboljenja.

Zavod Drin kontinuirano  poduzima  aktivnosti usmjerene na povećanju broja smještajnih jedinica i rasterećenje postojećih kapaciteta, u cilju stvaranja kvalitetnijeg i ugodnijeg ambijenta za život, rad i različite aktivnosti korisnika. Predhodnih par godina upotpunosti su rekonstruisana odjeljenja: I, III, IV i V, a formirano je i novo „Bolničko odjeljenje“.